Mozart-golyós croissant
0 Bewertungen
- 15-17 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 6 Mozart-golyó félbe vágva
- 100 g étcsokoládé pasztilla vagy tortabevonó
- 30 g Pisztácia apróra vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágó segítségével körülbelül 10 cm széles háromszögeket vágunk.
-
Lépés 3
Tegyünk két fél Mozart-golyót a háromszög szélesebb oldalának közepére, majd tekerjük fel a tésztákat.
-
Lépés 4
Előmelegített sütő középső sínén kb. 15 - 17 perc alatt süssük aranybarnára, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni.
-
Lépés 5
Olvasszuk meg az étcsokoládét, és mártsuk bele a croissant sarkait, majd hintsük meg ezeket az apróra vágott pisztáciával.
Tipp
Mozart-golyó helyett használd a kedvenc bonbonod, vagy tegyél egy-egy kocka csokoládét a golyók helyére.