Spárga-stanglik sonkával
0 Bewertungen
- 10-12 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 16 zöldspárga felére vágva (alternatívaként: üveges spárga)
- 8 szelet prosciutto (sonka)
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss spárgát sós, forrásban lévő vízbe tesszük és 5 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha üveges spárgával dolgozunk, jól csepegtessük le a vizet a spárgáról.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, megkenjük a tojással, majd 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
-
Lépés 4
A sonkaszelet vágjuk félbe hosszában, majd 2-3 szál spárgát csavarjunk körbe a sonkával. Ezután 1 vagy 2 csík tésztát tekerjük körbe a sonkás-spárgás csokron és helyezzük a sütőpapírra.
-
Lépés 5
A spárga-stanglikat előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük és langyosan tálaljuk.