Spárgás-csirkés rétes
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 2 csirkemellfilé bőr nélkül
- 20 csepp tabasco szósz
- 1 kis sárgarépa hámozva, reszelve
- 1 sárga sárgarépa hámozva, reszelve
- 4 szál zöldspárga hámozva, főzve, vékony szeletekre vágva
- 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
- kevés curry
- őrölt só és bors
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A csirkemelleket körülbelül 1 cm széles szalagokra vágjuk, majd ízlés szerint sóval, borssal, TABASCO® szósszal és curry-vel fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 téglalapra vágjuk.
-
Lépés 4
A csirkecsíkokat és a zöldségeket összekeverjük, majd hosszirányban oszlassuk szét a téglalapok alján. Hagyjuk 2 cm-t szabadon a bal és a jobb oldalon is. Kenjük meg tojással a tésztát majd hajtsuk be a tészta mindkét oldalát és tekerjük össze alulról felfelé.
-
Lépés 5
Helyezzük a réteseket a sütőpapírra az illeszkedéssel lefelé, és kenjük meg a tojással.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Készíts hozzá répasalátát, önts hozzá egy kis olajat és almalevet, majd sóval, cukorral és zöldfűszerekkel ízesítsd.