Zabpelyhes müzliszeletek
elvitelre
0 Bewertungen
kb. 36 müzliszelethez:
- 40-45 perc
- 160°C
- 140°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 200 g méz
- 100 ml növényi olaj
- 250 g Nagyszemű zabpehely
- 70 g szeletelt mandula
- 70 g dió durvára vágott
- 20 g Lenmag zúzott
- 150 g szárított gyümölcsök (pl. sárgabarack, datolya, áfonya) durvára vágott
- 1 tk. fahéj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 160°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mézet és az olajat összefőzzük, a zabot, a mandulát, a diót, a fahéjat és a szárított gyümölcsöket összekeverjük.
-
Lépés 3
A meleg mézet a száraz hozzávalókra öntjük, alaposan összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, ráöntjük a keveréket és kanállal elegyengetjük, rányomjuk a tésztára.
-
Lépés 5
A zabpelyhes müzliszeleteket a sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Lépés 6
A tésztát kb. 3x12 cm-es rudakra vágjuk.
Tipp
A müzliszeleteket körülbelül egy hétig, zárt dobozban tárolhatjuk.