Focaccia paradicsommal és fenyőmaggal
A focaccia, az olasz kenyérlepény nem igényel sok hozzávalót, és még gyorsabban el tudod készíteni egy dolgos hétköznapon is, ha Tante Fanny friss pizzatésztáját használod hozzá. Szórd meg friss paradicsommal és fenyőmaggal, és máris kész a finom ebéd vagy vacsora.
- 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta XXL 550 g
- 2 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
- 100 g koktélparadicsom félbe vágva
- 50 g fenyőmag
- Pizzafűszer
- durva szemcsés tengeri só
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, középen félbe hajtjuk úgy, hogy két réteg tészta képződjön. Ujjunkkal nyomjuk bemélyedéseket a tésztába.
-
Lépés 3
Oszlassuk el a hozzávalókat egyenletesen a tésztán, majd ízlés szerint fűszerezzük és sózzuk.
-
Lépés 4
A focacciát a sütő legalsó sínén 20 - 25 perc perc alatt aranybarnára sütjük.
Pizzafűszer helyett használhatunk mediterrán fűszernövényeket is, mint például kakukkfüvet, rozmaringot vagy zsályát.