Almás-diós táskák
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 140°C
- 130°C
- kb. 35 perc
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 150 g dió vagy mogyoró reszelve
- 4 ek. méz
- 50 g kekszmorzsa
- 2 ek. tej
- 2 alma hámozva, apróra vágva
- 1 felvert tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 140°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a diót, mézet, kekszmorzsát és tejet keverjük össze, majd melegítsük fel, de ne forraljuk. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk az almát.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és hosszában 1, széltében pedig 2 helyen elvágjuk úgy, hogy 6 egyforma nagyságú részt kapjunk. Tegyük rá a tölteléket.
-
Lépés 4
Hajtsuk össze a tésztákat, és vágjuk be többször késsel. Egy ecset segítségével kenjük be tojással a tésztákat.
-
Lépés 5
A táskákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Ha más ízvilágra vágysz, töltsd meg a táskákat friss szezonális gyümölcsökkel, vaníliás pudinggal vagy túrókrémmel.