Chilis rudak
A cheddar-sajtos chilis rudak tönkölyös leveles tésztából nemcsak a levesek és a pörköltek ideális kísérője, de nassolásra is alkalmasak.
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók kb. 26 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 250 g cheddar sajt reszelve
- 120 g lágy vaj
- 2 újhagyma apróra vágva
- 50 g szalonna apróra vágva
- 1 tojás
- 1-2 chilipaprika apróra vágva
- őrölt só és cayanne-bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cheddar-sajtot és a vajat habosra verjük.
-
Lépés 3
Keverjük a hagymát, a szalonnát, a tojást, a chilipaprikát a sajtkeverékbe, majd ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg a cayanne-borssal.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és egyenletesen terítsük el a sajtkeveréket. Hosszában vágjuk ketté a tésztát, és majd mindkét felét kb 3 cm-es csíkokra vágjuk.
-
Lépés 5
A chilis rudakat a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A chilis rudak eredetileg a dél-afrikai konyhából származnak. Egy mangó chutney tökéletesen passzol hozzá.