Szendvics élesztős leveles tésztából
Gyors és laktató szendvics házilag: készítsd el kedvenc szendvicsed néhány hozzávalóból és a Tante Fanny friss élesztős leveles tésztájából, amit magaddal vihetsz akár a munkahelyedre, elcsomagolhatod a gyerekeknek az iskolába, vagy magatokkal vihetitek a hétvégi kirándulásra. Csomagold az uzsonnásdobozba, így mindig nálad lehet. Ha megéhezel, tökéletes választás az étkezések között is.
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 szendvicshez:
- 2 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 1 cs. szódabikarbóna (14 g)
- különböző magok és só a szóráshoz
- ízlés szerinti hozzávalók (sonka, gomba, sajt, szalámi, saláta, paradicsom, stb.)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szódabikarbónát 500 ml vízzel felforraljuk, és forrástól számított további 5 percig főzzük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 téglalapra vágjuk.
-
Lépés 3
A téglalapokat átlósan megfelezzük. 8 háromszöget egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk és megkenjük a szódabikarbónás vízzel. A tészta-háromszögre újabb réteg tésztát helyezünk és megkenjük a szódabikarbónás vízzel. Ismételjük meg ezt a lépést még kétszer.
-
Lépés 4
A 4. réteg tésztát háromszor megkenjük a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk és magokkal megszórjuk.
-
Lépés 5
A szendvicseket a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Fogyasszuk még melegében, vagy ha kihűlt, vágjuk félbe és töltsük meg a kedvenc felvágottjainkkal, sajtjainkkal.