Rókagombás muffin
Ínyenc rókagombás muffinok az őszi túrákhoz, piknikekhez, vagy vidd magaddal az uzsonnásdobozodban az iskolába vagy a munkahelyedre.
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 400 g rókagomba megtisztítva, apróra vágva
- 1 kis hagyma apróra vágva
- 2 ek. vaj
- 10 koktélparadicsom negyedelve
- 4 tojás
- 150 ml habtejszín
- 1 tk. oregánó
- 12 szelet szalonna
- kevés olaj a formák kenéséhez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gombát és a hagymát megdinszteljük a kevés olajon (kb. 5 perc). Hozzáadjuk a koktélparadicsom darabokat, sóval és borssal ízesítjük, majd az olajat lecsöpögtetve kitesszük egy tálra, és hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A tojásokat és a habtejszínt összekeverjük, majd ízlés szerint ízesítjük oregánóval, sóval borssal. Egy muffin-sütőformát kivajazunk, és mindegyik mélyedésbe egy szalonnát tekerünk.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 12 négyzetre vágjuk, majd a tésztákat a mélyedésekbe nyomjuk. Töltsük meg a gombás-paradicsomos töltelékkel, majd a tetejére öntsünk egy kis tejszínt.
-
Lépés 5
A muffinokat a sütő legalsó sínén kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük.
Rókagomba helyett használhatunk akár vargányát, csiperkét vagy laskagombát.