Eredeti olasz pizza
Kétség sem fér hozzá, az eredeti pizzatészta elkészítéséhez az olaszok értenek a legjobban, és nem egyszerű otthon elkészítenünk. Tante Fanny friss pizzatészta olasz ízvilágát az eredeti olívaolaj adja. Így nincs más dolgod, mint a legfinomabb hozzávalókkal, a prosciutto sonkával, paradicsommal, rukkolával, friss bazsalikommal és burrata sajttal megszórni a tésztát, és 20 percen belül már fogyaszthatod is a kedvenc vacsorád. Videós útmutatónkban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tudod finom ropogósra elkészíteni a grillen.
- 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 100 g paradicsomszósz
- 200 g paradicsom szeletelve
- 1 tk. oregánó
- 6 szelet prosciutto (sonka)
- kevés Rukkola
- néhány friss bazsalikom levél
- 1 burrata sajt
- 2 ek. olívaolaj
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és körülbelül 15 perc alatt 200°C-ra melegítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a felesleges sütőpapírt levágjuk, és a hőmérsékletre vonatkozó utasításainkat betartjuk, így nem ég meg a sütőpapír.
-
Lépés 3
A tésztát megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a paradicsomot, majd oregánóval, sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük.
-
Lépés 4
A pizzát a sütőpapírral együtt a pizzakőre helyezzük, és rácsukjuk a grill fedelét, majd kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után díszítsük prosciutto-val, rukkulával és friss bazsalikommal. Tálaláskor vágjuk rá a burrata sajtot és öntsük le egy kevés olívaolajjal.
Burrata helyett használhatunk bivalymozzarellát is.