Édesburgonyás muffin rozmaringgal
- kb. 15 perc
- 200°C
- 220°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 4 édesburgonya meghámozva és kockákra vágva
- 1 tk. reszelt citromhéj
- frissen őrölt szerecsendió
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk. szárított rozmaring
- 1 tk. almaecet
- kevés olaj a sütéshez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
1 édesburgonyát főzzünk vízben puhára. Fűszerezzük a citromhéjjal, szerecsendióval és pürésítsük, majd tegyük félre.
-
Lépés 3
A többi édesburgonyát a fokhagymával kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rozmaring felét és addig sütjük, amíg villával szét tudjuk nyomkodni. Keverjük össze a pürésített édesburgonyával, adjuk hozzá az almaecetet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, széltében 4 egyenlő részre, míg hosszában 3 egyelőre részre vágjuk, így 12 téglalapot kapunk. Béleljünk ki egy muffin sütőformát a téglalapokkal.
-
Lépés 5
Tegyünk 2 evőkanál édesburgonya keveréket minden tésztára.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén 10 percig sütjük, majd szórjuk meg a maradék rozmaringgal és süssük még 5 percig.
A muffinokat még melegen, chilis mártással tálaljuk.