Almás csigák
Isteni almás csigák fahéjjal, kelt tésztából. Nem hiányozhat a délutáni kávé mellől, de a gyerekeket is meglepheted ezzel a pillanatok alatt elkészíthető, néhány hozzávalós csemegével.
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 12 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 150 g krémsajt
- 2 ek. almalekvár
- 1 cs. vaníliacukor
- kevés fahéj
- 3 alma apróra vágva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almalekvárt, a fahéjat, a vaníliacukrot és a krémsajtot összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük az almás keverékkel úgy, hogy hagyjunk a tészta tetején körülbelül 2 cm-es csíkot szabadon. Szórjuk meg a keveréket az almadarabokkal.
-
Lépés 4
Alulról felfelé görgetve tekerjük fel a tésztát, és körülbelül 2-3 cm-es darabokra vágjuk (12 db). Helyezzük a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 5
Az almás csigákat a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megszórjuk porcukorral.
Tálaljuk az almás csigákat meleg baracklekvárral.