Vegetáriánus
Pizza spenóttal és fetával
0 Bewertungen
- 18-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 1 kis vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek. vaj
- 125 g friss bébispenót
- 150 g paradicsompüré
- 100 g feta sajt összenyomkodva
- 7 sárga koktélparadicsom félbe vágva
- őrölt só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát egy kevés vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét szintén sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. Kenjük meg a paradicsomszósszal, majd a tetejére tegyük a spenótot, a félbe vágott koktélparadicsomokat és a feta sajtot.
-
Lépés 4
A pizzát a sütő középső sínén kb. 18-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp
Tálaljuk színes paradicsomsalátával.