Elzászi pizzakoszorú
Kicsit eltérőbb, mint a hagyományos pizza. Elképesztően mutatós, koszorú formában készül, és tökéletes előétel vendégeidnek, vagy egyszerű vacsora a családnak egy hosszú nap végén.
- kb. 30 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 koszorúhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta XXL 550 g
- 200 g krémsajt
- 120 g bacon szalonna
- 2 közepes fej hagyma kockákra vágva
- kevés őrölt bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük. A krémsajtot megszórjuk ízlés szerint borssal, majd a tésztára kenjük, a tetejét 2 cm széles csíkban szabadon hagyva. Szórjuk a hagymát és a szalonnát a krémsajtra.
-
Lépés 3
A tésztát alulról feltekerjük, és a végét jól összetapasztjuk. A tekercs két végét összehozzuk, így formázunk kört.
-
Lépés 4
A tésztát 2 cm-ként körülbelül 4 cm mélyen bevágjuk, majd 90 fokkal kiforgatjuk a tésztadarabokat.
-
Lépés 5
A pizzakoszorút a sütő alsó sínén kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük.
Tálaljuk metélőhagymával és petrezselyemmel fűszerezett tejfölös mártogatóssal.