Édes rétes-múmia
Ez az aranyos édes rétes-múmia a félelmetes Halloween-i szórakozásra készült. A témához passzoló harapnivalók nem hiányozhatnak egy halloween-i partiról. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy süss rétes-múmiát.
- kb. 15 perc
- 220°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 500 ml tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3 ek. cukor
- 100 g fehércsokoládé apróra tört
- 6 ek. Kókuszreszelék
- 125 g málna
- 2 mogyoró a szemnek
Elkészítés
-
Lépés 1
Forraljuk fel a tejet és keverjük hozzá a vaníliás pudingport és a cukrot és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
-
Lépés 2
Keverjük a csokoládé darabokat a langyos pudingba és keverjük hozzá a kókuszreszeléket.
-
Lépés 3
A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tészta két szélétől kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk 8-8 cm mélyen.
-
Lépés 5
Helyezzük a tölteléket a tészta közepére, szórjuk rá a málnát, majd a bevágott tésztacsíkokat felváltva hajtsuk egymásra.
-
Lépés 6
A rétes-múmiát a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, tegyük a mogyorószemet a tésztára.