Virsli-múmiák
A Halloween-i partik egyik kedvenc falatkája a hátborzongató virsli-múmiák! A leveles tésztával bevont frankfurti virslik a gyerekek kedvence lesz egy pillanat alatt!
- 10 - 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 24 db virsli-múmiához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 12 virsli (frankfurti vagy debreceni) félbe vágva
- kevés majonéz
- kevés köménymag a szemnek
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 1 cm széles csíkokra vágjuk.
-
Lépés 3
A tésztát a virsli köré tekerjük, de egy kis részt kihagyunk a szemnek. Ha marad tészta, amit nem tudtunk felhasználni a virsli köré, egyszerűen megsózzuk, köménymagozzuk és snack-ként szolgáljuk fel.
-
Lépés 4
A múmiákat és maradék tésztát a sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A kihagyott részre egy-egy csepp majonézzel és egy-egy szem köménymaggal szemeket formálunk.