Édesköményes galette
szalonnával
0 Bewertungen
- 30-35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 250 g krémsajt
- 1 kis édeskömény apróra vágva
- 1 kis zöldalma vékonyan felszeletelve
- 1 lilahagyma apróra vágva
- 100 g bacon szalonna szeletekre vágva
- őrölt só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. Tegyük a krémsajtot a tészta közepére úgy, hogy a szélén körülbelül 4 cm csíkot szabadon hagyjunk. A tetejére szórjuk az apróra vágott édesköményt, almát és hagymát.
-
Lépés 4
Hajtsuk fel a szabadon hagyott részt, és tegyük a galette tetejére a szalonnát.
-
Lépés 5
A galette-et a sütő alsó sínén kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Ha vegetáriánus változatot készítenénk, egyszerűen hagyjuk le a tetejéről a szalonnát, vagy helyettesítjük a füstölt tofut.