Kelkáposztás quiche
Kelkáposzta, a vitamindús finom téli zöldség. Egészséges, tápláló és sokoldalúan felhasználható kedvenc ételeinkbe. Tejszínes mártásban, aszalt paradicsommal igazán ínycsiklandozó quiche készíthető belőle.
- kb. 40 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 600 g kelkáposzta csíkokra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 tojás
- 200 g tejföl
- 100 ml tejszín
- 50 g reszelt parmezán
- 60 g szárított paradicsom apróra vágva
- kevés olaj a sütéshez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kelkáposztát és a fokhagymát, és további 10 percig közepes lángon dinszteljük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tojásokat összekeverjük a tejföllel, tejszínnel és parmezánnal, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A kilógó tésztát visszahajtjuk.
-
Lépés 5
A tésztára tesszük a káposztás tölteléket, majd a tojásos keverékkel leöntjük és a tetejére az aszalt paradicsom kerül.
-
Lépés 6
A quiche-t a sütő alsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Különleges ízélményért tegyünk néhány bacon szalonna kockát a quiche tetejére.