Vegán diós rudak
0 Bewertungen
Leveles tésztából készült vegán diós rudak néhány hozzávalóból. Tökéletes vendégváró finomság, vagy snack kávé mellé.
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 70 g őrölt dió (vagy mandula, mogyoró)
- 50 g cukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 50 g növényi tej + 1 ek. a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A diót, a cukrot és a vaníliás cukrot a zabtejjel összekeverjük.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a diós tölteléket vékonyan a tésztára kenjük.
-
Lépés 4
A tésztát hosszában ketté hajtjuk, majd egy pizzavágó segítségével vékony rudakat vágunk.
-
Lépés 5
A rudakat ellentétes irányba megcsavarjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenjük zabtejjel.
-
Lépés 6
A rudakat a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, meghinthetjük porcukorral.