Túrós-mandarinos rétes
Megmutatjuk, hogyan tudsz egy egyszerű túrós rétest néhány extra hozzávalóval karácsonyi süteménnyé varázsolni. Igazi téli finomság ez a túrós-mandarinos rétes, fahéjas kéregben.
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 3 tojás
- 250 g sovány túró
- 125 g tejföl
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1/2 citrom héja és leve
- 80 g cukor
- 3-4 mandarin
- 2 ek. cukor és fahéj a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A két tojást tojássárgájára és tojásfehérjére szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a túróval, a tejföllel, a vaníliás pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével; a fehérjét pedig felverjük a cukorral és egy csipet sóval, amíg kemény habbá nem válik, majd óvatosan keverjük össze túrós masszával.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsire, és a tészta közepére oszlassuk el a túrós tölteléket. Tegyük a mandarin gerezdeket a töltelékre.
-
Lépés 4
A tészta üresen maradt széleit fogjuk össze, úgy hogy középen körülbelül 5 cm csík szabadon maradjon, így formálva egy csónakot. A két végén nyomjuk erőse össze a tésztát.
-
Lépés 5
A tésztát a maradék tojással megkenjük és megszórjuk fahéjas cukorral.
-
Lépés 6
A rétest a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ahhoz, hogy megakadályozzuk, hogy a rétes elterüljön sütés közben, az egyik oldalát tegyük közel a tepsi széléhez, a másik oldalát pedig támaszuk meg alufóliával.