Lazacos karácsonyfák
Ó szép fenyő, ó szép fenyő, oly finom minden falat… Lazacos karácsonyfák leveles tésztából krémsajttal, hát mi lehet ennél finomabb? Készítsd a karácsonyi villásreggelire, baráti találkozásra vagy finom uzsonnára, ezeket a karácsonyfákat mindenki szeretni fogja!
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 karácsonyfához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 100 g zöldfűszeres krémsajt
- 200 g füstölt lazac
- 1 tojás
- 25 g Pisztácia apróra vágva
- őrölt só és bors
- 12 hurkapálcika a karácsonyfa formához
Friss vajas leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A hurkapálcikákat a recept elkészítésének ideje alatt áztassuk hideg vízbe, hogy sütés közben ne égjenek meg.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát a krémsajttal megkenjük, majd rátesszük a füstölt lazac szeleteket. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát hosszában 12 azonos szélességű csíkra vágjuk.
-
Lépés 4
A tésztacsíkokat a hurkapálcikákra tűzzük kígyó alakban úgy, hogy karácsonyfákat formázunk belőlük. A fenyőket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd a felvert tojással megkenjük, és az apróra vágott pisztáciával megszórjuk.
-
Lépés 5
A lazacos karácsonyfákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaljuk kapros mézes mustárral.