Finom
Zöldséges táskák
zöldfűszerekkel
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 200 g fagyasztott zöldség kiolvasztva, lecsöpögtetve
- 100 g tejföl
- 1 tk. friss zöldfűszerek ízlés szerint (pl. rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma)
- 1 tojás a kenéshez
- 50 g szalonna felkockázva
- őrölt só és bors
- pirospaprika ízlés szerint
Ezzel készítsd:
Ezzel is elkészítheted
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A felolvasztott fagyasztott zöldségkeveréket jól csöpögtessük le, nyomkodjuk ki belőle a vizet, majd keverjük össze a tejföllel és a zöldfűszerekkel. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 téglalapra vágjuk. 2-3 ek. tölteléket a téglalapok közepére teszünk, majd megkenjük a tészta széleit tojással, és a széleket egymást hajtjuk és az ujjunkkal összenyomjuk.
-
Lépés 4
Tojással megkenjük a tésztát kívülről is, és a tetejére szalonnakockákat szórunk.
-
Lépés 5
A táskákat a sütő alsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.