Pikáns rétes
Emelje fel a kezét, aki szereti a pikáns, viszonylag gyorsan összedobható, látványos és laktató főételeket! Próbáld ki ezt a finom pikáns rétest chili con carne-val. A legtöbb hozzávaló valószínűleg amúgy is a kamrád mélyén lapul.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 45 perc
Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g darálthús
- 1 chili paprika apróra vágva
- 2 ek. olívaolaj
- 200 ml paradicsomszósz
- 50 g kukorica
- 50 g vörösbab
- 150 g főtt rizs
- kevés cheddar sajt reszelve
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
Egy serpenyőben az olívaolajon megsütjük a darált húst, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a kukoricát és a vörösbabot, és további 15 percig sütjük. Szűrjük át egy apró lyukú szűrőn (hogy a szószt egy tálba lecsöpögtessük), majd hagyjuk hűlni 30 percig.
-
Lépés 2
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A chili con carne-t a rizzsel összekeverjük és a tésztán egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy körbe a szélén körülbelül 4 cm-es sávot üresen hagyunk. A szélét a lecsöpögtetett szósszal megkenjük.
-
Lépés 4
A tészta széleit minden oldalról felhajtjuk és a szósszal újra megkenjük, majd a tésztát alulról kezdve felcsavarjuk.
-
Lépés 5
A rétest újra megkenjük a szósszal és a tetejére cheddar sajtot szórunk.
-
Lépés 6
A réteseket a sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.