halas empanadas

Halas empanadas

paprikával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ahány ház, annyi szokás. A gasztronómia területén különösen igaz ez a mondás. A spanyol és portugál területen közkedvelt tésztabatyukra, azaz az empanadas alaptésztájára sincs két egyforma recept, a töltelék pedig ízlésünknek megfelelően lehet pikáns vagy lágyabb, mindenféle változatban találhatunk hozzá receptet. Fűszeres, húsos raguk, halak, zöldséges keverékek, krémes sajtok, de még édes lekvár is kerülhet a batyukba, a kérdés csak az, mihez van éppen kedvünk. Jó hír, hogy Neked a tésztával nem kell bajlódnod, csak töltsd meg a kedvenc hozzávalóiddal a friss pizzatésztánkat és kész is a tökéletes snack. Mi most egy tonhalas verziót hoztunk el Neked.

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 150 g halfilé pl. lazac, tőkehal (felolvasztva)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1/2 kápia paprika apróra vágva
  • 1 paradicsom apróra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt só és cayanne-bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A halat felkockázzuk. A paprikát, paradicsomot és fokhagymát egy kis olívaolajon megpirítunk, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a halat hozzáadjuk, majd sóval, citromlével és cayanne-borssal ízlés szerint fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy pohár segítségével (ø 8-9 cm) 12 kört vágunk ki a tésztából, majd vízzel megkenjük.

  4. Lépés 4

    Mindegyik kör közepére körülbelül 2 ek. tölteléket teszünk és félbehatjuk a tésztát. A tészta peremét villával megnyomkodjuk.

  5. Lépés 5

    A maradék tésztákat megkenjük vízzel, majd sóval vagy köménnyel megszórjuk, és a tésztabatyuk mellé a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!