Vegán tekercsek
- 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 12-13 tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 200 g Zöld olivabogyó kimagozott
- 2 ek. kapribogyó
- 50 g olajban eltett szárított paradicsom
- 50 ml szárított paradicsom olaja
- 1 gerezd fokhagyma hámozva
- 1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 1 sárga kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 1/4 csokor petrezselyem apróra vágva
- 40 g olvasztott vaj vagy margarin
- 1 ek. Őrölt pirospaprika
Friss tönkölyös leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az olívabogyót, a kapribogyót, a paradicsomot és a fokhagymát az olajjal összepürésítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, megkenjük az olívás keverékkel, majd rátesszük a paprikacsíkokat és a petrezselymet.
-
Lépés 4
Tekerjük össze a tésztát alulról és felülről is úgy, hogy középen összeérjenek a tekercsek. Tegyük a tésztát pár percre a hűtőbe, hogy könnyebben vághassuk.
-
Lépés 5
A tésztát kb. 2 cm széles tekercsekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A margarint és az őrölt paprikát összekeverjük és a tekercseket megkenjük vele.
-
Lépés 6
A tekercseket a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
Remek snack az iskolába vagy az irodába is.