Kecskesajtos mini-quiche
- 20-25 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 6 mini-quiche-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 60 g krémsajt
- 3 tojás
- 250 ml főzőtejszín
- 1 csipet szerecsendió
- kevés rozmaring
- 2 vöröshagyma félbe vágva szeletelve
- 2 ek. vaj
- 2 ek. cukor
- 6 szelet kecskesajt
- 200 g koktélparadicsom
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot, a tojást, a főzőtejszínt összekeverjük, beleszórjuk a szerecsendiót és a rozmaringot, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd megdinszteljük a hagymát. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a cukrot és addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna nem lesz.
-
Lépés 4
6 db muffin- vagy mini-torta formákat megkenünk vajjal, elnegyedeljük a tésztát, a formákba tesszük, a lelógó széleket levágjuk és azokat a maradék formákba tesszük.
-
Lépés 5
A karamellizált hagymával megkenjük a tésztákat, majd ráöntjük a krémsajtos keveréket. Mindegyik tésztára egy szelet kecskesajtot és néhány félbevágott koktélparadicsomot helyezünk.
-
Lépés 6
A mini-quiche-ket a sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.