Sárgabarackos falatok
Igen, jól látod! Ezek nem tükörtojások, habár megszólalásig hasonlítanak rá! Egy friss vajas leveles tészta, túró, sárgabarack, és máris megtévesztettük a családot! Ezt a finom süteményt viszont a gyerekek is imádni fogják!
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 18 sárgabarackos falathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 400 g zsírszegény túró lecsepegtetve
- 2 tojás
- 60 g porcukor
- 1 konzerv sárgabarack félbe vágva, lecsepegtetve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojásokat szétválasztjuk. A túrót a tojások sárgájával és a cukorral összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, majd vékonyan megkenjük a tojásfehérjével.
-
Lépés 4
Vágjuk a tésztát 18 részre (hosszában 3, széltében 6 részre), majd tegyünk egy evőkanál túrót mindegyik tésztadarab közepére. A túróra helyezzünk egy fél sárgabarackot úgy, hogy a sárgabarack belső fele kerüljön a túróra.
-
Lépés 5
A sárgabarackos falatokat a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Ha van otthon egy kevés sárgabaracklekvár, akkor 1-2 evőkanál vízzel simára keverhetjük, és a még forró leveles tésztára csepegtethetjük.