Színes falatok
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 6 falathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 60 g szárított paradicsom
- 60 g friss fűszernövény (bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű, zsálya..) ízlés szerint
- 100 ml növényi olaj
- 60 g sült kesudió
- 1 csipet cukor
- őrölt só és bors
- 1 piros kaliforniai paprika magozva, csíkokra vágva
- 1 zöld kaliforniai paprika magozva, csíkokra vágva
- 80 g füstölt tofu kockákra vágva
- kevés rukkola a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szárított paradicsomot is és a fűszernövényeket is összekeverjük 50-50 ml olajjal és 20-20 g kesudióval, majd ízesítjük sóval és borssal és hozzáadunk egy csipet cukrot.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük. A tésztát 6 (hosszában 1, széltében 2) részre vágjuk és az így kapott tésztanégyzeteket villával megszurkáljuk.
-
Lépés 4
Három négyzet közepét megkenjük a paradicsomos pestoval és a tetejére piros paprikacsíkokat és tofu kockákat teszünk. Három négyzet közepét pedig megkenjük a fűszernövényes pestoval, tetejére zöld paprikacsíkokat és a maradék kesudiót tesszük.
-
Lépés 5
A színes falatokat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kész, rukkolával díszítjük.