Pizza Bianca zöldspárgával
és eperrel
0 Bewertungen
Áprilistól júniusig tart a spárgaszezon, ilyenkor ez a zöldspárgás pizza nem hiányozhat a heti menüből. Tedd még különlegesebbé eperrel, mert ez a finom gyümölcs tökéletesen passzol a spárgához.
- 20-25 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 150 g krémsajt
- 1/2 csomó zöld spárga negyedelve
- néhány eper szeletelve
- 1 kis lilahagyma karikákra vágva
- kevés őrölt bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A krémsajtot egyenletesen elkenjük a tésztán, kihagyva a széleket.
-
Lépés 3
A tetejére rászórjuk a spárgák, a hagymakarikákat és az epret. Őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük.
-
Lépés 4
A pizzát a sütő alsó sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Ha nem szeretnél epret tenni a pizzára, egyszerűen csak hagyd le róla.