Szezámos-mákos koszorúk
pizzatésztából
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- néhány marék szezámmag
- néhány marék mák
- őrölt só
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük.
-
Lépés 3
A tésztát széltében körülbelül 2 cm széles csíkokra vágjuk. Vízzel megkenjük és felváltva megszórjuk mákkal és szezámmaggal. Ízlés szerint megsózzuk, majd egymásra fektetünk egy mákos és egy szezámos csíkot, és jól összenyomkodjuk.
-
Lépés 4
A tésztacsíkot megcsavarjuk és koszorúvá formáljuk.
-
Lépés 5
A koszorúkat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.