Lazacos pizzafonat
Ez a finom nyári lazacos pizzafonat kitűnően illik friss salátához vagy grillezés mellé köretként.
- 20-25 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 pizzafonathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 250 g ricotta
- 70 g reszelt parmezán
- 1 tk. szárított kakukkfű
- 125 g füstölt lazac csíkokra vágva
- 1 piros paprika csíkokra vágva
- 1 lilahagyma karikákra vágva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A ricottát, a reszelt parmezánt és a kakukkfüvet összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A töltelékkel egyenletesen megkenjük a tésztát, úgy, hogy körülbelül 2 cm-t szabadon hagyunk a széleken. A tetejére füstölt lazacot, paprikát és hagymakarikát teszünk.
-
Lépés 4
Alulról szorosan feltekerjük a pizzatésztát. A tekercset kb. 2 cm szélesen bevágjuk a kép szerint, majd minden második tésztadarabot áthajtjuk.
-
Lépés 5
A pizzafonatot a sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A pizzafonat helyett pizzás tekercset is készíthetünk, ha a 2 cm széles csíkokat végigvágjuk. Így a sütési idő körülbelül 5 perccel rövidül.