Török Pide
A török pizza, a pide csónak alakú, leggyakrabban fűszeres bárányragu kerül a tetejére, de húsmentes sajtos és spenótos változat is létezik, amire gyakran még egy tojást ütnek, hogy tartalmasabb legyen.
- kb. 20 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 250 g darált marhahús
- 400 g paradicsomsűrítmény
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 zöld paprika apróra vágva
- 1/2 csokor menta és/vagy petrezselyem apróra vágva
- 5 ek olívaolaj
- 1 tk. Őrölt kömény
- 1 tk. chilipor
- 100 g juhsajt
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a darált húst, a paradicsomot, az apróra vágott hagymát és paradicsomot, a fűszerek 2/3-át és 3 evőkanál olívaolajat összekeverünk. Kóstolás után ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.
-
Lépés 3
A tésztákat a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztákat elharmadoljuk, majd a széleket kicsit felcsavarjuk és a végeket összeillesztjük, így kapva csónak formát.
-
Lépés 4
A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a csónakokon, kihagyva a széleket. A juhsajtot a tetejére morzsoljuk.
-
Lépés 5
A tészták széleit a maradék olívaolajjal megkenjük, majd a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.
Ha még tartalmasabb ételre vágyunk, sütés előtt üssünk mindegyik csónakra egy tojást és úgy tegyük a sütőbe.