Thai kókuszos-mangós torta
Friss, gyümölcsös és finom! Igazi nyári élvezet, édes és különleges.
- 40-45 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc + 2 óra pihentetési idő a hűtőben
Hozzávalók 1 tortához (ø 26cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 450 g érett mangópép (felolvadva a fagyasztóból vagy frissen)
- 300 ml kókusztej
- 60 g pálmacukor vagy nádcukor
- 15 g Agartine (agar agar)
- kevés margarin a kenéshez
- kb. 400 g szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vaksütéshez
- 1 mangó a díszítéshez hámozva, vékonyra szeletelve
- 2 ek. kókuszchips
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tortaformát margarinnal kikenjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.
-
Lépés 3
A tésztára sütőpapírt helyezünk, majd rászórjuk a hüvelyeseket a vaksütéshez. A tortát a sütő legalsó sínén kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 4
A tortát a sütőből kivesszük, leöntjük róla a hüvelyesek és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mangópürét a kókusztejjel és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Ezt a masszát felforraljuk, majd kevergetés mellett további 2 percig főzzük.
-
Lépés 6
Vegyük le a tűzről a masszát és öntsük a megsült tésztára. Legalább 2 órán keresztül hagyjuk pihenni a hűtőben.
-
Lépés 7
Tálalás előtt díszítsük a tortát mangó-szeletekkel és szórjunk rá kókuszchipset.
Az ízek akkor érnek igazán össze, ha tálalás előtt egy nappal készíted el.