Őszibarackos sütemény
morzsával
1 Bewertung
- kb. 40 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 250 g őszibarack (alternatíva: konzerv) szeletekre vágva
- 500 g túró
- 250 g tejföl
- 3 tojássárgája
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 150 g porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. reszelt citromhéj és citromlé
- só
A morzsához:
- 100 g liszt
- 80 g vaj
- 70 g cukor
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, a tejfölt, a tojássárgáját, a vaníliás pudingport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy kisebb tepsibe tesszük (20x30 cm). A túrós tölteléket eloszlatjuk a tésztán, majd az őszibarackszeletekkel befedjük.
-
Lépés 4
A morzsához az alapanyagokat összegyúrjuk és a süteményre morzsoljuk.
-
Lépés 5
Az őszibarackos süteményt a sütő középső sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A sütemény alapja a tészta és a túrós keverék, melyet bármilyen idénygyümölccsel elkészíthetünk (pl. cseresznye, áfonya, nektarin, szilva, stb.)