Grízes-sárgabarackos sütemény

Grízes-sárgabarackos sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 tepsi süteményhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A tejet felforraljuk és kevergetés közben beleöntjük a búzadarát. Kb. 3 percig forraljuk, amíg a búzadara besűrűsödik, ezután az edényt levesszük a tűzhelyről.

  2. Lépés 2

    A búzadarához két evőkanál fahéjas cukrot keverünk és hagyjuk kihűlni. Időnként megkevergetjük.

  3. Lépés 3

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy kisebb tepsire (20x30 cm) kitekerjük, a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk.

  5. Lépés 5

    A búzadarát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd rátesszük a barackot.

  6. Lépés 6

    A grízes süteményt a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék fahéjas cukorral megszórva tálaljuk, miután kihűlt.

Tipp

Évszaktól függően cserélhetjük a sárgabarackot a kedvenc gyümölcsünkre (pl. meggy, alma, piros bogyós gyümölcsök, nektarin)

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!