Grízes-sárgabarackos sütemény
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 tepsi süteményhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 500 ml tej
- 50 g búzadara
- 50 g fahéjas cukor
- 400 g sárgabarack kimagozva, negyedelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A tejet felforraljuk és kevergetés közben beleöntjük a búzadarát. Kb. 3 percig forraljuk, amíg a búzadara besűrűsödik, ezután az edényt levesszük a tűzhelyről.
-
Lépés 2
A búzadarához két evőkanál fahéjas cukrot keverünk és hagyjuk kihűlni. Időnként megkevergetjük.
-
Lépés 3
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt egy kisebb tepsire (20x30 cm) kitekerjük, a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk.
-
Lépés 5
A búzadarát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd rátesszük a barackot.
-
Lépés 6
A grízes süteményt a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék fahéjas cukorral megszórva tálaljuk, miután kihűlt.
Évszaktól függően cserélhetjük a sárgabarackot a kedvenc gyümölcsünkre (pl. meggy, alma, piros bogyós gyümölcsök, nektarin)