Őszibarackos-mandulás galette
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 1 tojás (szétválasztva)
- 150 g Mandulaforgács
- 50 g vaníliás cukor
- 200 g őszibarack (alternatíva: konzerv) magozva, vékony ékekre vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojásfehérjét és a vaníliás cukrot krémesre keverjük, majd hozzáöntünk 120 g mandulaforgácsot.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és villával néhányszor megszurkáljuk. A mandulaforgácsos habot a tésztán egyenletesen elterítjük, körülbelül 5-5 cm széles csíkot szabadon hagyva a széleken.
-
Lépés 4
A barackszeleteket dekoratív módon elrendezzük a galette-en, és a széleket visszahajtjuk.
-
Lépés 5
A tésztát megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a maradék mandulaforgáccsal. A galette-et a sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Barack helyett használhatunk más csonthéjas gyümölcsöt is.