Sárgabarackos bukta
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 buktához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 150 g baracklekvár
- 12 sárgabarack (friss vagy konzerv) kimagozva, félbe vágva
- 50 g olvasztott vaj
- 20 g őrölt mák
- 20 g porcukor
- kevés vaj és cukor a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd 12 egyforma négyzetre vágjuk.
-
Lépés 3
Egy teáskanál baracklekvárt és egy sárgabarack felét mindegyik négyzet közepére teszünk, majd a tészták széleit kereszt alakban egymásra hajtjuk, végül összezárjuk és gombócot formálunk belőlük.
-
Lépés 4
Egy kisebb tepsit (20x30 cm) kevés vajjal megkenünk és megszórunk egy kevés kristálycukorral. A buktákat szorosan egymás mellé a tepsibe helyezzük, majd olvasztott vajjal megkenjük. A mákot és a porcukrot összekeverjük és rászórjuk a buktákra.
-
Lépés 5
A buktákat a sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A vaníliaszósz tökéletesen passzol a meleg buktákhoz! A buktákat megtölthetjük friss cseresznyével vagy meggylekvárral is.