Baba Ganoush
Baba Ganoush – a padlizsánból, tahiniből, szezámmagból és finom fűszerekből készült mártás tökéletesen passzol pizzatésztáinkra. A krémet megszórhatjuk gránátalma magokkal, hogy igazán keleties ízélményt nyújtson.
- kb. 10 perc
- 240°C
- 220°C
- kb. 50 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 padlizsán
- 2 ek. tahini (szezámkrém)
- frissen facsart citromlé
- 1 gerezd fokhagyma hámozva, préselve
- 1/2 csokor frissen vágott petrezselyem
- 3 ek. Szezámmag
- 3 ek. gránátalma mag
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A padlizsánt villával többször megszurkáljuk, majd a 200°C-os sütőben, alsó-/felső sütéses fokozaton 35-40 perc alatt puhára sütjük.
-
Lépés 2
A szezámmagot egy tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk. A tahinit a citromlével, a préselt fokhagymával, a petrezselyemmel és a szezámmaggal összekeverjük, majd sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
-
Lépés 3
A padlizsánt a sütőből kivesszük, majd kanállal óvatosan kikaparjuk a húsát. Apró darabokra vágjuk, majd hozzákeverjük a tahinit.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és 4 lapos kenyeret formázunk belőle. A tésztadarabokat az előmelegített 240°C-os sütőben a sütő középső sínén kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A Baba Ganoush-t a kész tésztára kenjük és a tetejére gránátalma magokat szórunk.