Bajor zsemle

Bajor zsemle

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
2 Bewertungen

A bajor zsemle (németül Laugenbrötchen, vagyis lúgos zsemle) attól különleges, hogy a tésztát sütés előtt forró, lúgos (szódabikarbónás) vízbe dobják, így kapja a jellegzetes fényes, gesztenyebarna színét a kívül ropogós, belül omlós zsemle.

  • 15-20 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 zsemléhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A két csomag szódabikarbónát 1 liter vízbe öntjük, felforraljuk, és forrástól számított 5 percig főzzük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 egyforma téglalapra vágjuk.

  3. Lépés 3

    A téglalapokat golyókká formázzuk, majd a lúgos vízbe tesszük őket 1 percre.

  4. Lépés 4

    A golyókat egy szűrőkanállal kimerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ollóval keresztet vágunk a tetejére, és megszórjuk magokkal vagy sóval.

  5. Lépés 5

    A zsemléket a sütő középső sínén 15-20 perc alatt fényes gesztenyebarnára sütjük. Melegen vagy kihűlve fogyasztjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!