Rókagombás quiche
- kb. 45 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Ø 28 cm-es formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 200 g rókagomba megtisztítva, darabokra vágva
- 70 g prosciutto (sonka) csíkokra vágva
- 50 g újhagyma karikákra vágva
- 1 ek. vaj
- 50 g liszt
- 100 ml tej
- 50 g tejföl
- 2 tojás
- őrölt só és bors
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- Zsázsa a díszítéshez
- 1 ek. vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajban megpároljuk a rókagombát, a prosciutto-t és az újhagymát, körülbelül 4 percig.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A quicheformát vajjal kikenjük, majd a tésztát a formába helyezzük. (Ha nem kenjük ki a formát, a tésztát a sütőpapírral együtt is formába tehetjük.) A kilógó tésztaszéleket visszahatjuk.
-
Lépés 4
A lisztet, a tejet, a tejfölt és a tojásokat egy habverő segítségével jól összekeverjük, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.
-
Lépés 5
A tésztán eloszlatjuk a rókagombás-sonkás keveréket, majd ráöntjük a tojásos keveréket.
-
Lépés 6
A quiche-t a sütő legalsó sínén körülbelül 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor zsázsával (salátatormával) díszítjük.
Rókagomba helyett használhatunk más gombákat is, pl. vargányát, laskagombát vagy csiperkét.