Almás sütemény
áfonyával
0 Bewertungen
Villámgyors almás sütemény, amit az áfonya és a mandula tesz igazán különlegessé.
- kb. 20 perc
- 180°C
- 160°C
- 25-30 perc
Hozzávalók 1 süteményhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 400 g alma negyedelve és vékonyan felszelve
- 1/2 tk. fahéj
- 50 g mandulaforgács a szóráshoz
- 50 g aszalt áfonya
- 100 g sárgabaracklekvár
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük.
-
Lépés 3
A tésztára tesszük az almaszeleteket és fahájjal megszórjuk, majd rászórjuk az aszalt áfonyát és a mandulaforgácsot.
-
Lépés 4
A süteményt a sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A lekvárt egy kis lábosban felmelegítjük két kanál vízzel és a süteményre csepegtetjük. Melegen vagy kihűlve tálaljuk.
Tipp
Annak érdekében, hogy az alma ne süljön meg túl gyorsan, csepegtessünk egy kevés citromlevet rá.