Mini pizza-tökök
Halloweenkor mindenki örül a finomságoknak. A mini pizza-tökök nemcsak megszólalásig hasonlítanak a halloween-i tököre, de még a legkisebbeknek is ízleni fog a finom sonkás töltelékkel.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 pizza-tökhöz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 100 g sonka kockákra vágva
- 70 g krémsajt
- apróra vágott friss fűszernövények
- őrölt só és bors
- 1 tojás a kenéshez
- egy kis kurkuma vagy paprika
- díszítésként bazsalikom
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot a sonkával és a fűszernövényekkel összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában egyszer, széltében pedig kétszer elvágjuk a tésztát, hogy 6 téglalapot kapjunk. Mindegyik téglalap közepére egy evőkanálnyi tölteléket teszünk. A tészta 4 végét ráhatjuk a töltelékre és golyókat formázunk belőle.
-
Lépés 4
Körülbelül egy 70 cm hosszú konyhai kötöző zsineget kötünk a golyó köré, majd megforgatjuk és a másik oldalán is megcsomózzuk. Még egyet fordítunk a golyón és megkötözzük úgy a zsineget, hogy az 6 részre ossza a golyót. Megcsomózzuk kétszer és levágjuk a felesleges végét.
-
Lépés 5
A tojást összekeverjük a kurkumával vagy az őrölt csemege paprikával és a tököket megkenjük vele.
-
Lépés 6
A tököket a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Bazsalikomlevéllel díszítjük.
Ne tekerjük túl szorosan a zsinórt a golyó köré, hogy a tészta jól megkelhessen.