Sült panzerotti
sonkával
0 Bewertungen
- 10-12 perc
- 180°C
- 10 perc
Hozzávalók 16 db-hoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 10 db koktélparadicsom negyedelve
- 1 tk. oregánó
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 4 szelet sonka csíkokra vágva
- 12 db olívabogyó nagyobb darabokra vágva
- 125 g mozzarella nagyobb darabokra tépett
- őrölt só és bors
- növényi olaj a sütéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
Az olajsütőt 160°C-ra vagy a forrólevegős sütőt 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy nagy kiszúróval (ø kb. 10 cm) vagy egy tállal 8 kört kiszúrunk a tésztából.
-
Lépés 3
A koktélparadicsomot sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. Minden hozzávalót a kör alakú tészták közepére helyezünk és összehajtjuk a tésztát. A tészták széleit villával jól összenyomjuk.
-
Lépés 4
A panzerottikat az olajsütőbe (egymás után 8 darabot) merítve 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük, sütés közben 2-3 alkalommal megforgatjuk. Forrólevegős sütőben 10-12 percig sütjük.
Tipp
A megmaradt tésztát is kisütjük, megszórjuk parmezánnal és másnap salátákhoz vagy levesekhez tálaljuk.