Mogyorós-nugátos cruffin
Imádjuk a muffint, imádjuk a croissant-t, miért ne imádnánk a kettő keverékét, a cruffint? Élesztős leveles tésztából könnyedén elkészíthető, használd hozzá a kedvenc tölteléked.
- kb. 25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 100 g mogyorós nugátkrém
- 50 g aprított mogyoró
- 50 ml tejszín
- 0,5 tk. vanília aroma
- 50 g tejcsokoládé pasztilla nagyobb darabokra tört
- 2 ek. krokant a díszitéshez
- olvasztott vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és fentről lefelé kétszer elvágjuk úgy, hogy 3 egyenlő nagyságú négyzetet kapjunk. A négyzeteket még egyszer átlósan elfelezzük, így 6 háromszöget kapunk.
-
Lépés 3
A háromszög tésztát vékonyan megkenjük a mogyorós nugátkrémmel és megszórjuk mogyoróval, körben 1 cm-es szegélyt hagyunk.
-
Lépés 4
A háromszögeket feltekerjük a szélesebb oldaluktól kezdve. Minden croissant végét összefogjuk és kissé összenyomjuk. Egy nagy muffin formát (ø 8 cm) nagyon vékonyan kivajazunk és minden mélyedésbe beleteszünk egy cruffint.
-
Lépés 5
A sütőben a középső sínen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül kivesszük és hűlni hagyjuk.
-
Lépés 6
Felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a vaníliát és a pasztillát, teljesen felolvasztjuk és alaposan összekeverjük.
-
Lépés 7
Az így kapott masszát egy teáskanállal a cruffinokra öntjük és rögtön megszórjuk krokanttal.
Ha kisebb muffin formád van otthon, 12 kisebb cruffint is készíthetsz. Ekkor a sütési idő is rövidebb lesz.