mogyorós cruffin
Finom

Mogyorós-nugátos cruffin

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Imádjuk a muffint, imádjuk a croissant-t, miért ne imádnánk a kettő keverékét, a cruffint? Élesztős leveles tésztából könnyedén elkészíthető, használd hozzá a kedvenc tölteléked.

  • kb. 25 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 6 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és fentről lefelé kétszer elvágjuk úgy, hogy 3 egyenlő nagyságú négyzetet kapjunk. A négyzeteket még egyszer átlósan elfelezzük, így 6 háromszöget kapunk.

  3. Lépés 3

    A háromszög tésztát vékonyan megkenjük a mogyorós nugátkrémmel és megszórjuk mogyoróval, körben 1 cm-es szegélyt hagyunk.

  4. Lépés 4

    A háromszögeket feltekerjük a szélesebb oldaluktól kezdve. Minden croissant végét összefogjuk és kissé összenyomjuk. Egy nagy muffin formát (ø 8 cm) nagyon vékonyan kivajazunk és minden mélyedésbe beleteszünk egy cruffint.

  5. Lépés 5

    A sütőben a középső sínen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül kivesszük és hűlni hagyjuk.

  6. Lépés 6

    Felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a vaníliát és a pasztillát, teljesen felolvasztjuk és alaposan összekeverjük.

  7. Lépés 7

    Az így kapott masszát egy teáskanállal a cruffinokra öntjük és rögtön megszórjuk krokanttal.

Tipp

Ha kisebb muffin formád van otthon, 12 kisebb cruffint is készíthetsz. Ekkor a sütési idő is rövidebb lesz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!