csirkehúsos pite

Mini csirkehúsos pite

borsóval
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 12 csészéhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 csirkemell csíkokra vágva
  • 2 db sárgarépa reszelve
  • negyed szár póréhagyma karikázva
  • 100 g borsó (kiolvasztott)
  • 150 ml tejszín
  • 1 csokor frissen vágott petrezselyem
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 ek. szezámmag a díszítéshez
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A csirkét, a zöldséget és a tejszínt összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. Az egészet 150 ml vízzel együtt egy edénybe tesszük és kevergetés mellett összeforraljuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet.

  3. Lépés 3

    A csirkés masszát 12 kisméretű, hőálló csészébe tesszük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és kiszúróval 12 kört (kb. 1 cm-rel nagyobb átmérővel, mint a csésze) készítünk belőle.

  4. Lépés 4

    A tésztát a csészék tetejére helyezzük és a széleken kissé rányomkodjuk. Megkenjük tojással és szezámmaggal díszítjük.

  5. Lépés 5

    A sütőben a legalsó sínen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A megmaradt tésztát tojással is megkenheted és ízlés szerint fűszerekkel vagy fűszernövényekkel megszórhatod.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!