Csokis-mogyorós torta
- 45 perc
- 190°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 24 cm ⌀ tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 350 g sűrített Maresi tej
- 60 g vaj
- 2 ek. méz
- 200 g étcsokoládé
- 2 ek. tejszín
- 100 g mogyoró
- 2 ek. Lekvár ízlés szerint
- 500 g hüvelyes a vaksütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tortaformát kikenjük vajjal. A tésztát a kivajazott edénybe helyezzük és a lelógó széleit visszahajtjuk. A tésztára sütőpapírt helyezünk, majd rászórjuk a hüvelyeseket a vaksütéshez. A tortát a sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tortát a sütőből kivesszük, leöntjük róla a hüvelyesek és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A töltelékhez a sűrített tejet, a vajat és a mézet egy lábosban felolvasztjuk. A csokoládét is felolvasztjuk és összekeverjük a tejszínnel. A csokoládémasszát a tejes masszára öntjük és elkeverjük.
-
Lépés 4
A mogyorót serpenyőben (zsiradék nélkül) megpirítjuk.
-
Lépés 5
A lekvárt egy lábosban rövid ideig forraljuk, majd a kihűlt alapra kenjük. A tetejére szórjuk a mogyoró 3/4-ét, majd ráöntjük a csokis keveréket.
-
Lépés 6
A tortát a sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd megszórjuk a maradék pörkölt mogyoróval.