Karamellás szívek
csokiba mártva
0 Bewertungen
- 8-10 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 35 db karamellás szívhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- kevés liszt a nyújtáshoz
- 200 g puha karamell cukorka
- 100 g étcsokoládé pasztilla vagy tortabevonó
- kevés mogyoró apróra vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Lisztezett munkalapon a tésztát körülbelül 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
-
Lépés 3
Szív alakú tésztaszaggatóval (kb. ø 6 cm) kiszaggatjuk a kekszeket. A szíveket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
-
Lépés 4
Mindegyik szív közepére fél karamella cukorkát helyezünk és a sütőben körülbelül 6-8 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A csokoládé pasztillákat felolvasztjuk és a keksz felét belemártjuk, majd megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.
Tipp
Miután belemártottuk a kekszeket a csokoládémasszába, megszórhatjuk színes dekorcukorral vagy dióval is.