Vanília krémmel töltött mézeskalács keksz
A mézeskalács hozzátartozik a karácsonyhoz. A gyerkőcök minden évben izgatottan várják, hogy elkészítsük közösen ezt az ünnepi édességet. A mézes sütemény magában is isteni, de azért mi még felturbózzuk egy kis extra vanília krémmel!
- 8-10 perc
- 210°C
- 190°C
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 3 db tojássárgája
- 2 ek vaníliapudingpor
- 1 cs. Bourbon vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 300 ml tej
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Lisztezett munkalapon a tésztát kinyújtjuk, majd a tésztából golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és az ujjunkkal középen mindegyiket benyomjuk.
-
Lépés 3
A mézeskalácsokat a sütőben körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A tojássárgáját egybekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és pudingporral.
-
Lépés 5
A tejet felmelegítjük, a keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük.
-
Lépés 6
Visszatesszük a tűzre és közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
-
Lépés 7
Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le.
-
Lépés 8
Amikor elkészült folpackot teszünk rá, hogy ne bőrösödjön és lehűtjük.
-
Lépés 9
A kihűlt puszedlik mélyedésébe kanalazzuk, vagy habzsák segítségével beletöltjük.