Lazacfilé leveles tésztában
- 30 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 420 g lazacfilé bőr nélkül, negyedelve
- 60 g friss spenótlevél
- 1/2 frissen csavart citromlé
- 2 ek. vaj
- 2 friss medvehagyma finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 doboz tejszín
- 3 ek. zsemlemorzsa
- őrölt só és bors
- 1 felvert tojás a kenéshez
- Tökmag a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spenótos töltelékhez a vajat felolvasztjuk, a medvehagymát áttetszőre dinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát és a spenótleveleket és rövid ideig pirítjuk. Felöltjük egy kevés tejszínnel, sóval és borssal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és negyedekre vágjuk. Minden negyed közepére zsemlemorzsát szórunk és kevés spenótos tölteléket kenünk rá.
-
Lépés 4
A lazacfilét a tészta közepére tesszük, meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk és még egy kevés spenótos tölteléket kenünk rá. A másik három tésztát is hasonlóan megtöltjük. Óvatosan összetekerjük a tésztákat, így 4 töltött tészta jön létre.
-
Lépés 5
A gombócokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk tökmaggal.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.