Marhahúsos burger
- 6 perc / kb. 60 perc
- 180°C / 140°C
- 160°C / 120°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 10 burgerhez:
A burger zsemléhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 1 tojás a kenéshez
A burger húshoz:
- 500 g marha szűzpecsenye
- 1 tk. őrölt koriander
- 1/2 tk. mustár
- 1 tk. mokkáskanál őrölt bors
- 1 tk. édesköménymag
- 3 ek. olívaolaj
A töltelékhez:
- 1 lilahagyma karikákra vágva
- 10 ecetes uborka szeletekre vágva
- 10 tk. dijoni mustár
- 10 szelet bacon megpirítva
- vegyes saláta a díszítéshez
Egyéb:
- 10 db hurkapálcika a nyárshoz
- 1 maghőmérő
Elkészítés
-
Lépés 1
A húst egy órával korábban kivesszük a hűtőből, megmossuk és papírtörlőkendővel szárazra töröljük.
-
Lépés 2
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. és 20 db kis kört (Ø kb. 6 cm) szaggatunk ki belőle. A leveles tészta köröket megkenjük tojással.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben kb. 6 perc alatt a középső sínen aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Egy rácsot teszünk a sütő közepére (aláteszünk egy másik tálcát) és a sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 140°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 6
A koriandert, a mustármagot, a borsot és az édesköménymagot az olívaolajjal egy mozsárba tesszük és durván összenyomkodjuk. A marhahúst megforgatjuk ebben a fűszeres olajban.
-
Lépés 7
Egy maghőmérőt a hús közepébe helyezünk és a húst a sütőbe tesszük. A medium-rare marhaszelethez a célhőmérséklet kb. 55°C. Ha nincs maghőmérőnk, körülbelül egy órát süssük a húst.
-
Lépés 8
A marhasültet éles késsel vékony szeletekre vágjuk.
-
Lépés 9
Egy leveles tészta körre egy teáskanál mustárt kenünk, néhány szelet marhasültet, 2 hagymakarikát, egy pár darab ecetes uborkaszeletet, egy szelet bacont és kevés salátát teszünk, majd ráteszünk egy másik leveles tészta darabot és egy hurkapálcikával rögzítjük.